Dropbox er et program der tillader deling af filer mellem enheder. Det er et værktøj der rykker dine dokumenter ud i skyen.

Hvor

Dropbox virker på alle computere og smartphones
Dropbox tillader også deling af mapper med andre dropboxbrugere, og således også kollaboration af fx wordfiler. Pas på at du ikke sletter andres dyrebare filer ;)

Hvordan


Dropbox installeres på din telefon og computer.
Herefter vil alt der lægges i den givne mappe både fremkomme på den computer/telefon
hvor filen oprindeligt blev lagt, på dropbox's hjemmesider og dine andre enheder der er tilknyttet.
Dropbox er altså både en backuptjeneste og en synkroniseringstjeneste.

Hvordan

Dropbox hentes og installeres fra adressen www.dropbox.com. Det kan installeres på:
  • iPhone
  • Android
  • PC
  • Mac

Avancerede brugere

  • "Public"mappen tillader dig at dele noget af dit indhold med andre - smart hvis du skal dele noget med mange, eller hvis en fil er for stor til mail.
I mappen "public", der automatisk er en del af din dropbox, skal du blot smide en fil, højreklikke på den og vælge dropbox og kopiere "public link". Dette link vil nu henvise til filen. Del filen med dem der skal have den på en hjemmeside eller en mail. Se fx et worddokument der ligger i en public mappe i en dropbox: Audacity.docx

Der findes desuden rigtig mange tjenester som benytter sig af dropboxsystemet:
  • Dropittome er en service der tillader ukendte brugere at smide filer i din dropbox - prøv at lægge en fil på Dropitto.me/moph (kodeord: tilmorten)
  • Wappwolf tillader forskellige handlinger at ske i bestemte mapper af din dropbox, fx konvertering fra forskellige filer til pdf.
Der er mange ting der kan automatiseres, fordelen er stor hvis der er noget du gør ofte. Når det er sat op skal du blot smide en bestemt fil i en bestemt mappe - kort efter vil den nye fil dukke op.

Social